Vær den du er!

Tenk at vi i dag skriver 2021 – og fortsatt er Pride et behov!

Det burde jo egentlig ha vært arrangementer utelukkende for feiring og glede. Glede for livet med den vi elsker, for den vi er. Glede for inkludering, respekt og mangfold. Feiring av seier for alle menneskers rett til å være den beste versjonen av seg selv.

Det river meg i hjertet å høre historier om mennesker som etter 30 år i et såkalt tradisjonelt ekteskap/forhold, bryter ut av forholdet – åpner skapdøren – og står frem som seg selv.

Det gjør vondt å vite at unge mennesker i dag ikke åpent tør å være seg selv, fordi medmennesker og samfunnet ikke anerkjenner den de er.

Når jeg leser rapporter som forteller at psykisk sykdom og selvmord er overrepresentert hos mennesker som ikke passer inn i samfunnets A4-mal, blir jeg både sint, trist og oppgitt.

Det å være seg selv skal ikke være sykdomsfremkallende eller dødelig!

Å være seg selv skal gjennomsyret av tilfredshet og glede. Alle mennesker bør kunne ha mulighet til å våkne hver morgen, smile til seg selv i speilet, og gå ut i dagen – og møte andres åpne smil. Vi trenger alle å vite at vi er gode nok i oss selv, at vi trengs som den vi er – og at ingen kan ta vår plass.

Hvordan – og hvem vi elsker skal være vår egen sak. Om vi anser oss for hun, han eller hen skal ikke veie noe på vektskålen. Hvilke klær vi ønsker å gå i skal være en smakssak, noe vi velger selv.

Om kroppen er stor eller liten, huden lys eller mørk, håret rødt eller grønt – Det skal ikke ha betydning for andre! Vi skal leve det livet som er naturlig for oss, elske den som står oss nærmest.

Vi må bekjempe det negative i stereotypier. Homofile, lesbiske og transpersoner er ikke «sånne» – i hvert fall ikke mer enn heterofile. Seksuell orientering, kjønnsidentitet og -uttrykk er ikke alene det som beskriver oss som personer. Det ligger så mye mer i oss – og alt samlet – det er det som er den sanne utgaven av oss.

Det finnes så mange fantastiske mennesker i vårt samfunn – La oss omfavne og elske hverandre!

Vær den du er!

Elsk den du vil!

Lev livet sant!

Vær lykkelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s