Plass til gleden

Dagens første dikt fra FB «oppdraget» 30 dager 30 dikt april 2021, ble publisert 10. april.

Noen ganger er vi litt drøye i det å henge oss opp i det som er galt, det som ikke fungerer og det som er trist og gjør vondt. Og når vi ser rundt oss, er alle smilende og lykkelige – ingen har det så ille som oss selv.

Eller – kanskje kan det handle om at vi alle har ulike måter å takle livet på.

For min del, og jeg tror det kan gjelde mange med meg, så handler det ofte om at jeg må finne fram livets gledesdrypp. Disse må jeg aktivt og bevisst gjøre plass til når det utfordrende får hverdagen min i kne.

Når jeg får det til, smiler livet, og jeg får hverdagen opp i stående stilling igjen.

Det neste diktet ble publisert 11. april. Diktet bunner for meg ut i en slags ensomhet som kan komme over meg når andre «forstår og forklarer» alt som er vanskelig for meg.

Altså – jeg tror det er lett for oss alle å falle i den fella at vi sier vi forstår andre. Og det er snart gjort å komme med et råd til løsning – uten å ha blitt rådspurt. Jeg innrømmer glatt at jeg har tråkket i salaten før – og gjør det nok dessverre igjen.

Men – jeg har lært at jeg må prøve å være bevisst hva jeg sier når jeg møter mennesker, spesielt når de er sårbare.

Jeg har helseplager som gir mye smerter, og når jeg får høre at hvis jeg bare gjør sånn eller slik, så blir jeg helt fin – for det ble tanta til Hepstars! Da føler jeg meg virkelig alene… da blir det tomt…

Derfor prøver jeg å lytte, og å vise empati og omsorg for andre. Jeg prøver å huske at smerter, sorg og alt som kjennes utfordrende oppleves individuelt.

Selv om dine ryggsmerter gjør deg sengeliggende, kan mine oppleves voldsomme selv om jeg er oppegående. Min angst blir aldri din, selv om du selv har hatt angst

Det jeg i bunn og grunn vil fram til er at våre følelser og opplevelser av livet er individuelle. Og når vi sliter er ensomheten stor nok, om ikke vi skal legge sten til hverandres byrder ved å bagatellisere og «preke» garanterte løsninger.

Kanskje vi heller skal gå for et ektefølt: Jeg er her for deg når du trenger meg.

4 kommentarer om “Plass til gleden

  1. Så rørende ord. Tusen takk for ordene rett fra ditt hjerte og forståelse.
    Jeg også finner noe være lykkelig til tross for smertene. Da blir livet levelig:)
    Vi har likevel enorm med velsignelser:)
    Ha en fin kveld.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s