Ledestjerne

Tidvis i livet kan alt rundt oss virke beksvart, kaldt og uimottakelig for den vi er. Noen av oss havner i denne situasjonen oftere enn andre, og noen lenger inn i det enn andre. Sorg, depresjon og angst er nok noe alle mennesker må gjennom i løpet av livet – i større eller mindre grad. Det er vel bare slik livet er, at glede og sorg, kjærlighet og hat, glede og depresjon går hånd i hånd. Den største forskjellen kan kanskje ligge i hvordan man takler nedturene i livet sitt.

Selv har jeg gjentatte ganger vært så langt nede at alt føles svart og numment – nesten stikkende, som om jeg er pakket i Glava – uten mulighet til å slippe unna. Mitt aller største problem er at jeg ikke er flink til å be om hjelp fra andre. Jeg hater tanken på å utlevere meg selv til andre, og det er en bøyg jeg ikke har klart å komme meg utenom. Dette til tross for at jeg har sett mange, mange eksempler på at andre har hatt god nytte og hjelp av å strekke seg ut etter en hånd som kan hjelpe. Det være seg en venn eller en psykolog eller lege. Jeg vet at det kan være godt å få hjelp til å sortere tankene, og finne noen som kanskje passer bedre i front enn dem man selv har plassert der.

Men jeg har vært heldig likevel, for jeg har noen få mennesker i livet mitt, som ikke lar meg rømme unna dem. De er alltid der og stiller spørsmålene som klarer å vekke meg. De plukker vekk Glava’en. Lag for lag, stykke for stykke. Helt til jeg blir så fri, liggende på rygg der i mørket, at jeg ser lyset av en liten, blinkende stjerne. Den stjerna strekker jeg meg etter.

Slik mine stjerner er for meg, streber også jeg å være for andre – på min måte. For vi er alle forskjellige, og det lyset, den hjelpen vi kan tilby andre må komme fra hjertet. For bare når hjelpen kommer fra hjertet når lyset stjernen som kan lede den andre fram.

Jeg følte for bare veldig kort tid siden at jeg mistet taket på drømmen min, men kontakten med noen vakre stjerner på en dyp og mørk himmel, gjorde meg oppmerksom på at drømmen ikke var tapt – den har bare en litt lenger vei å gå for å oppfylles.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s