En ny vår – Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen, kjære alle sammen! Jeg håper dere får en fantastisk nasjonaldag til tross for at allting er annerledes.

Nok en gang kan vi glede oss over at vi lever i et fritt og uavhengig land, der vi kan si og mene det vi vil, vi kan tro på hva og hvem vi vil… Vi er frie kvinner og menn som kan tilby våre barn en trygg og god oppvekst, for det er jeg takknemlig overfor de som har tråkket stiene før oss. 

Joda, jeg vet at vi nå i Norge lever med alle de små og store innvirkninger koronaepidemien har på hver enkelt. Dette er ting vi selvsagt må ta på alvor, for på å ha sjansen til å komme styrket ut på andre siden. Likevel tror jeg at vi skal være lykkelige i dag. Kanskje skal vi sørge for avstand i dag, ikke klemme og hilse i hånden. Men vi kan smile og vi kan prate, vi kan synge og vi kan le. Vi kan sørge for å nyte denne dagen som friheten har gitt oss.

La feiringen gi oss den motivasjonen vi behøver til i morgen igjen å ta opp kampen mot viruset. La 17. mai bli et sunt pusterom, uten at den ødelegger det vi har bygget av vern til nå. La 17. mai bli så vanlig som mulig, midt i all denne annerledesheten. La oss være sammen på en meters avstand. La oss le og synge – gledes til tårer også denne 17. mai.

Her hos oss er planene klare. Først er det frokost på Farbror Melkers café med et vennepar, som alltid. Barnetoget går jo ikke, så det blir ingen intens spaning etter barnebarn i mengden av vakre unger. Men så er det klart for den årlige 17. mai-softisen. Og når ettermiddagen kommer skal vi møtes til grilling hos vår sønn og svigerdatter. Der vil fire generasjoner være representert. Er ikke det flott? Og joda, selvfølgelig har man tenkt på mulighet for avstand og håndvask. Alt går – vi får i hvert fall være sammen.

Jeg gleder meg til i dag! Jeg har sommerfugler i magen og kjenner at smilet sitter fast i fjeset – som om det var sydd opp med sølvtråd. 

Jeg håper å få se mange blide menneskene, store og små, nordmenn i alle fasonger og farger. Dette er dagen da alle nordmenn er søstre og brødre, da alle kan hilse på hverandre og slå av en prat, selv om vi ikke kjenner hverandre. Det kunne jeg ønske at vi fikk til å bli en hverdagslig greie!

Nyt dagen alle sammen! Smil til alle flotte mennesker dere møter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s